cv

Curriculum Vitae

Na een jeugd in een muzikaal gezin studeerde ik solozang aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Margreet Honig. Daarna volgden lessen aan de “Britten Pears School for advanced musical Studies” te Aldeburgh GB bij Anthony Rolfe-Johnson, Sarah Walker en Diane Forlano, en in Parijs bij de Amerikaanse bariton David Pittman-Jennings. Momenteel word ik gecoacht door Brian Masuda.

Vanaf de oprichting in 1992 maak ik deel uit van het “Amsterdam Baroque Choir” van Ton Koopman, waar ik als solist en ensemblezanger meewerkte aan de registratie van alle Bach-cantates en als solist aan de CD-opname van Mozarts Krönungsmesse en Vesperae Sollennes de Confessore.

Naast een drukke praktijk als oratoriumsolist in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Finland, werk ik bij de Nationale Opera, waar ik onder meer ensemblerollen vervulde in “Tea” van Tan Dun, “Die Soldaten” van Bernd Alois Zimmermann en “Raaff” van Robin de Raaff.

Enkele van de operarollen die ik speelde zijn “Hans” in de premiereproductie van “Een Job van onze tijd” van Wim de Ruijter, “Aeneas” in “Dido and Aeneas” in Wiltshire GB en recent “Betto” in “Gianni Schicchi” in de verfilming door Opera Spanga en Enrico in Lucia de Lammermoor.

Verder verzorg ik sinds 1994 liedrecitals voor de “Vereniging Vrienden van het Lied” in samenwerking met pianist Vaughan Schlepp