zangles

Het wonder van het zingen doe je!
Als je bij mij op zangles komt, wil ik een ontdekkingstocht met je beginnen naar wat mooi, betekenisvol en plezierig is in jouw zingen. We gaan op zoek naar muziek die bij je past en die eventueel je blikveld verruimt. We gaan op zoek naar wat jouw stem is en wat de klank is die bij jou hoort. En we gaan op zoek naar oplossingen voor technische problemen als die het zingen in de weg staan. Je kunt zowel bij mij terecht voor het zetten van je eerste stappen in het ontdekken van je stem, als voor begeleiding bij de voortgang van je zangpraktijk.

In mijn praktijk heb ik ervaren dat een fijne zangles aandacht voor de werking het instrument inhoudt, zoals het gebruik van je de adem, de plaatsing van de toon, zuiverheid en dictie. Zingen is het omgaan met je lijf als instrument dat je alleen kunt voelen maar niet zien.
Het wonder van het zingen doe je is een kwestie van al doende leren en daar begeleid ik je graag bij.

Over mij:
Ik ben zanger, bas-bariton. Ik zing recitals, als solist in concerten bij oratorium verenigingen en als koorzanger bij de Nationale Opera. Naast mijn zangcarrière heb ik ook een zangles praktijk.

Al sinds mijn afstuderen van het Conservatorium van Amsterdam bij Margreet Honig werk ik als zangleraar in mijn privé praktijk. In die jaren heb ik mensen mogen begeleiden in verschillende stadia van het zingen. Zowel op hun eerste schreden van het ontdekken van hun stem, tot en met het coachen van hen in de professionele zangpraktijk. Voor het operavak ben ik opgeleid door David Pittman-Jennings in Parijs. Verder heb ik de Britten-Pears school in Aldeburgh(GB) diverse keren mogen bezoeken.